Categorii

Vrei să te sunăm noi?

Branduri

Opinia ta conteaza!

Concurs Facebook

Returnare produse!

Newsletter

TOP produse

Certificat

SSL Certificate

Plată cu cardul

Schimbare monedă

Coș:
0 Lei

Sfaturi utile pentru mamici

Să cântărim sau nu bebelușul?

Cu siguranța multe dintre mămici în ultimul trimestru de sarcina sau în timpul cumpărăturilor în ceea ce privește trusoul copilului își pun întrebarea: daca este necesar cumpărarea unui cântar pentru bebeluș? Daca este necesar sa urmărească evoluția greutății copilului de acasă? sau este suficient, periodic in cadrul controlului de rutina la medicul de familie.

   Aici aflați detalii in cea ce privește acest aspect:

Până la nașterea bebelușului nu știți ce cantitate și de câte ori va mânca pe zi. Aceasta este motivul pentru care vă sfătuim să cumpărați și acasă un cântar pentru nou-născuți sau eventual să-l închiriați.
Dacă mămica vede că bebelușul ei e liniștit, mulțumit, mănâncă regulat, iar între mese doarme liniștit sau urmărește cu interes tot ce se întâmpla în jurul lui, atunci mămica poate fi sigură, că copilașul ei a supt și a mâncat destul.În aceste cazuri este suficient să cântăriți greutatea bebelușului odată pe săptămâna.
Ideal ar fi după băița de seară, când este dezbrăcat și sătula. Notați greutatea după fiecare cântărire sa aveți o evidență cât mai clară. Această monitorizare vă ajută atât pe dumneavoastră cât și pe medicul de familie, deoarece așa în decursului unei luni o să aveți un ansamblu clar prin care puteți da seama cum s-a evoluat copilașul vostru. Nu este necesar cântărirea copilului după fiecare masa, deoarece și ei ( precum și noi adulții) nu mănâncă aceeași cantitate la fiecare masa, evitând astfel și grijile legate în ceea ce privește cantitatea de lapte băuta de copil, care ne-ar produce un stres inutil și o îngrijorare fără rost.
În cazul în care bebelușul dumneavoastră plânge după alăptare, este agitat și adoarme foarte greu, există posibilitate să nu fie sătul. Pentru verificarea acestui aspect, noi vă recomandăm cântărirea bebelușului atât dimineața cât și seara, iar diferențe greutății între cele două cântăriri ne da un răspuns la această întrebare.
Exista posibilitatea ca disconfortul să fie provocat de colici și nu de foamea. După cântărirea zilnică efectuată, veți avea un răspuns mai clar, dar totodată trebuie sa luam în calcul că fiecare copilaș are un metabolism unic și se dezvoltă în alt fel decât altul.

Sfatul nostru este să achiziționați din timp un cântar care va fi foarte util și indispensabil în primele luni de la naștere, pentru liniștea voastră sufletească, ca și părinți.

Arta alăptatului

Printre primele semne ale sarcinii apare mărirea si durerea sânilor. Asta înseamnă ca ele se pregătesc pentru schimbarea care se produce in organismul nostru și încep să se transforme pentru a produce lapte pentru viitorul membru din familie.

    În cea ce privește întreținerea, protejarea sânilor:

 • e foarte important sa nu le spălam cu săpun, deoarece săpunul usucă pielea
 • după baie, este indicat sa aplicați pe sâni o crema de corp sau alta crema hidratanta ori  ulei de baie. Acest lucru este indicat atât pentru piele cât și pentru întărirea musculaturi
 • pentru ca în timpul sarcinii sfârcurile se măresc și ne creează un disconfort, vă recomandăm să vă cumpărați sutiene speciale pentru aceasta perioadă. Aceste sutiene sunt din 100% bumbac si sunt recomandate deoarece se mulează pe forma sânului umflat.
 • e important ca viitoarea mămica să urmărească evoluția sânului și a sfârcurilor încă dinaintea nașterii, în cazul în care sfârcul nu iese proeminent în față ci rămâne întors pe dinăuntru sau este plat, va crea o dificultate copului dumneavoastră în momentul suptului, cu ventuze speciale care imita forma sfârcului această dificultate va dispărea.
 • acele mămici care au o problema în ceea ce privește curgerea laptelui, pot opta pentru tampoane speciale care se atașează în sutien și care absoarbe laptele, asigurând-vă un confort plăcut și igiena maxima.   În salonul de naștere

Noul-născutul, în primele clipe instinctiv primul lucru care îl face este să caute sânul mamei și din reflex primul lucru pe care îl face este că vrea să sugă. Să-l ajutam în aceasta! Primele contacte cu mămica este foarte importantă, deoarece ele creează o legătura strânsă între mama și copil.
Curiozitatea bebelușului aproximativ ține o ora după naștere, apoi adoarme liniștit și sătul pentru câteva ore, ca să își refacă forțele după lungul drum si efort depus din timpul nașterii.

Instinctul de a suge se dezvoltă deja din pântec, iar după naștere e cea mai mare bucurie pentru el și va suge cu o putere și plăcere de nedescris. Se va mulțumi și cu câteva picături de lapte la început.

Sânul mamei după acest moment va începe sa producă laptele cel hrănitor pentru copilul ei. Fiecare atingere a bebelușului dumneavoastră și instinctul lui de a suge vă ajută organismul în producerea laptelui matern. Alăptarea după naștere mai are un rol benefic pentru mămica, deoarece vă ajută la strângerea uterului si va opri sângerarea mai repede. Laptele matern în primele zile conține foarte multe vitamine, calorii și zahăr, mult mai mult decât în următoarele zile, ar fi un mare păcat ca toate acestea să nu ajungă la bebelușul dumneavoastră și să nu se bucure de el.

 


   Copilul decide cât de des vrea sa sugă.

Laptele matern îi ține de foame în jur de 3-4 ore, deoarece laptele matern e foarte ușor de digerat în jur de o 1,5-2 ore. Asta este cauza pentru care unii bebeluși doresc sa sugă din 3 în 3 ore.
Alăptarea regulata va produce din ce în ce mai mult lapte în organismul mamei, iar bebelușul vostru abia în 2-3 săptămâni va forma un "ritual de a lua masă", astfel ca alăptarea va avea loc după 3 ore sau 3 ore jumate.
În primele zile este recomandat să punem copilul la ambele sânuri, câte 10 -10 minute, iar după ce formează laptele in cantitate mai mare este suficient sa ne golim doar cate un sân la fiecare masă.
Tot timpul trebuie sa monitorizam si sa luam in calcul felul cum suge copilul nostru și cantitate pe care o consumă.
În primele zile poziția indicată pentru alăptat este poziția pe o parte a mamei. Copilul doar atunci este în poziția de supt, când fața lui este în totalitate poziționată către sânul mamei. Burtica copilului trebuie să fie în dreptul burții mamei.
Când copilul nu vrea sa se întoarcă spre sânului mamei, mămica să îi mângâie partea obrazului pe care vrea ca el să se întoarcă. Să își strângă sânul pana iese lapte și sa deie la micuț pe la gurița atunci când deschide din instinct.
Copilul atunci va suge corect, când gura lui va cuprinde tot sfârcul și limba și-o poziționează sub sân.

În cazul în care sfârcurile dumneavoastră sunt plate sau întoarse spre interior și vă creează un disconfort in timpul alăptării, este foarte important, că nici în astfel de cazuri să NU renunțați la alăptare. Profesioniștii în domeniu au creat ventuze speciale, care imita la perfecție forma sfârcului și nu creează disconfort în alăptare. După un timp puteți renunța la ventuza, deoarece sfârcul dumneavoastră va capătă forma ideala pentru alăptat.

Vă mai recomandam să vă lăsați sânii liberi între alăptare, așa nu exista riscul să se irite sfârcurile. Chiar și laptele matern ajută la vindecarea sfârcului iritat.
În termeni populari ”furia laptelui” adică inflamația sânului poate apărea intre 2 și 5 zile de la naștere, dar nu e o regulă, poate apărea chiar si după câteva săptămâni. Se manifesta prin faptul că sânul se umflă, devine tare și iritată în așa măsura încât bebelușul cu foarte mare dificultate va putea lua sfârcul în gura.

În acest caz majoritatea mămicilor așează un prosop cu apă caldă pe sân, care ajută alăptarea sau un masaj cu apă călduța sub duș. În acest caz vă ajută pompele de sân (electrice sau manuale) cu ajutorul cărora vă puteți goli sânul iritat, care în caz contrar (daca nu smulgeți laptele din sân) poate duce la complicații.

 

Ca fel de cădita alegem?

Băița de seara necesita o pregătire temeinica și atentă având nevoie de multe accesorii indispensabile pe care va sfătuim sa le cumpărați dinainte de naștere. Nu sună complicat, fiindcă automat ne gândim, că nu avem nevoie de foarte multe lucruri, un pic de apă, de un prosop și de o cădiță și nimic mai mult. Însă spre surprinderea dumneavoastră chiar și alegerea perfecta a căditei este un aspect important.

  Cădite

Putem cumpăra o cădita clasică, care se poate achiziționa la orice magazin de profil dar în prezent au apărut cădite moderne care asigura confortul bebelușului și sunt de mare ajutor părințiilor.

Avem o gama larga de cădite cu diferite forme si accesorii, confortabile pentru bebeluși și practice pentru părinți. Pentru bebeluși care au trecut de 4 săptămâni le recomandam suportul antialunecare și care ține capul copilului la suprafață - și este un ajutor foarte mare atât pentru mama cât și pentru copil.

  Suport pentru cadita


Dacă nu vreți să stați aplecate pe timpul băitei, vă recomandăm suporturile pentru cadă.

Cel in forma de X este foarte ușor de utilizat și îl putem folosi în orice spațiu, așezând pe ea cădita bebelușul, astfel va fi la nivelul mâinilor voastră.

Cel mai nou model îl reprezintă suportul pentru vană, unde suportul, vana și masa de înfășat este la un singur loc. Au ca avantaj ca se pliază ușor și ocupa un spațiu foarte mic. Toate conțin un suport sau o cutie din PVC ori un furtun prin care se elimina apa din cădita.


Mai pe larg despre lenjeriile intime

Perioada în care sunteți însărcinate este perioada cea mai frumoasă din viața unei femeie. Copilul e în burtica, iar organismul dumneavoastră va trece prin multe modificări.

Lenjeriile de corp au apărut de mulți ani în urmă, dar sunt ideale pentru mămicile moderne. Confortul mamei este asigurat de calitatea, finețea, elascitatea produselor, deoarece sutienul conturează sânul și se mulează adoptând forma lui în timpul creșterii. Modele noastre sunt de calitate superioară astfel asigurând confortul pe întreaga perioadă a sarcinii.
Primele semne sunt mărirea săniilor, crește sensibilitatea lor. Sânii pot crește cu 300-500 de grame. Sânii mari dacă nu au un suport de susținere pot crea anumite disconforturi dureroase la umăr gât sau în partea de sus al spatelui. Pentru asta este foarte important alegerea corecta a sutienului, care poate susține în poziție corecta sânul și se mulează perfect pe el, adaptând-se la forma lui în timpul creșterii.

  De când se recomanda sutien special pentru graviduțe?

 

Din a patra luna a sarcinii este recomandat să purtăm sutien, astfel pielea nu își pierde din elascitate, iar sânul își păstrează forma perfecta.

  Calitațiile sutienului pentru gravide:

 • Elascitatea și perinițe moi
 • Bretele elastice și reglabile
 • Închiderea din spate cu ușurința și elastică
 • Perinițe încorporate pentru susținerea sânului și care asigura forma perfectă

 

În cazul săniilor sensibili vă recomandăm sutienele încorporate cu cupă, nu provoacă cusutura iritație

  Alte avantaje ale sutienelor cu cupă special create pentru gravide:

 • Sunt foarte moi
 • Nu provoacă presiune pe sân
 • Dau o forma frumoasă sânului
 • Asigură un suport de susținere perfecta

 

Pe ce criterii alegem hăinuțele nou-născutului?


Atunci când cei din jurul nostru vor afla vestea cea mare că la orizont va apărea cât de curând un nou membru în general toată lumea vrea să ne ofere hăinuțele abia purtate de către copilul lor dar și toata cele. Acest lucru este benefic pentru buzunarul nostru și binevenit dar are și o parte mai puțin recomandată, deoarece poate ascunde și anumite riscuri. Este indicat sa căutam și să păstram dintre hăinuțele primite doar cele care ne plac, corespund cu sexul copilului si nu sunt foarte purtate. Poate aduc zâmbete pe buzele altor mămici.

La hăinuțele fabricate acum câțiva ani trebuie să avem în vedere că ele nu au fost prevăzute cu închizători antialergici ele putând irita cu ușurința pielea sensibila a bebelușului.
Chiar dacă primim o grămadă de body-uri și hăinuțe, orice mămica își dorește să cumpere bebelușului ei, câteva articole de îmbrăcăminte noi, pentru alegerea acestora va vom da câteva sfaturi utile: Cele mai multe mămici se tem să cumpere mărimea 56, crezând fără temei, că o sa ii fie prea mare copilașului lor, este total incorect. Recomandăm totodată mămicilor să păstreze hăinuțele copilașului o vreme, fiindcă poate urma încă o sarcina în decursul a 2-3 ani.

Ce materiale vă recomandăm?

Este recomandat să cumpăram haine din 100% bumbac. Să luați în considerare și anotimpul în care se va naște bebelușul și să cumpărați hăinuțe potrivite anotimpului.
Să vă feriți de brodările încărcate, deoarece el pot produce un disconfort copilului. Va stăm la dispoziție cu sfaturi amănunțite în cadrul magazinului, prin personalul nostru care va vă ajuta pe dumneavoastră viitori mămici si tătici, care doriți un trusou complet pentru bebelușul dumneavoastră.

Practica, eleganta și pe culoare albă. Este o tradiție veche, ca bebelușul după naștere în hăinuțe albe să părăsească spitalul. Nu știm să vă explicam de ce, dar se presupune, ca în vremurile trecute mămicile nu cunoșteau sexul copilului doar după naștere, deci alegeau o culoare care se potrivea atât fetițelor cat și băieților. Se mai spune că culoarea albă reprezintă puritate.
Culoarea albă este ușor de dezinfectat, dar trebuie sa recunoaștem că se potrivește fiecărui copil indiferent de sex si se poate combina foarte ușor și cu alte culori.